Een sterke race van Cristiano da Matta. De Toyota coureur reed in de beginfase 18 ronden aan de leiding en finishte uiteindelijk als zevende, goed voor twee WK punten.

“Ik genoot echt van mijn race en ben tevreden over het verloop van de race. Een zevende plaats is een mooie beloning voor onze snelheid van het weekend. Onze strategie was uitstekend: onder de eerste safety car periode konden we pitten, waardoor we even later de leiding in handen kregen als de safety car opnieuw naar buiten kwam. Ik ben wel gewend om races te leiden, maar het was de eerste keer in F1, wat best een speciaal gevoel geeft. Ik wist dat het niet voor lang zou zijn, maar genoot ervan zolang het duurde. Ik pushte heel hard om zoveel voordeel als mogelijk te hebben. We verbeterden onze wagens langzaam aan gedurende de laatste Grote Prijzen. We staan sterk voor de rest van het seizoen, en zeker van 2004.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter