Grootaandeelhouder CVC Capital zou van een Brits advocatenbureau het advies hebben gekregen, om niet verder te gaan met Ecclestone. Dit naar aanleiding van de uitspraak in een eerdere rechtszaak.

De rechter sprak Ecclestone vrij, maar noemde hem in het vonnis wel leugenachtig en onbetrouwbaar. Dat meldt de The Times.

Ecclestone zou zijn gedoogd als gezicht van de sport tot aan het vernietigende advies van de rechter in de zaak tussen Constantin Medien en de FOM-baas. Constantin vond dat Ecclestone de F1-rechten voor een te lage prijs had verkocht aan CVC en wilde daarom 140 miljoen dollar schadevergoeding van de Brit.

Ook Bluewaters Communications is een partij dat in 2005 de commerciële rechten voor de Formule 1 misliep, doordat Bernie zou hebben aangestuurd op een gefixeerde verkoop aan CVC Capital.

Dat een commerciële baas van de sport zich in zoveel rechtszaken heeft gemanoeuvreerd, doet de sport ook geen goed. Jaren geleden werd Andrea Sassetti en zijn Andrea Moda F1 verbannen uit de sport, om de ‘goede naam van de sport te beschermen’.

Hoelang kan men dan een oude man, wiens handelen vaak als ondoorzichtig en schimmig wordt omschreven, aanblijven in diezelfde sport?

Artikel is eerder gepubliceerd via frankyremtlaaaat.wordpress.com