Oneervol werd hij eind juli aan de deur gezet bij zijn werkgever. Dat zijn resultaten op twee jaar beter waren dan teamgenoot Panis werd niet naar gekeken. Cristiano da Matta zag zijn hoopvolle Formule 1-carri�re al na anderhalf jaar be�indigd. En vermits de zitjes voor volgend seizoen al volzet zijn is de kans vrijwel klein dat we de Braziliaan nog aan het werk gaan zien in een Formule 1-wagen. Shorty, zoals hij werd genoemd door zijn collega�s vanwege zijn nogal vrij kleine postuur, heeft afgelopen weekend de laatste race van de CART-series bijgewoond in Mexico. En dat doet natuurlijk meteen geruchten uit de grond stampen.

En ontkennen doet hij niet. Cristiano da Matta heeft samen met zijn manager Fernando Paiva enkele teams bezocht, waaronder Newman-Haas. Het team van Paul Newman had de Braziliaan al onder contract in het verleden, en in die wagen won hij in 2002 de titel in Amerika. En ook het team is ge�nteresseerd om Da Matta terug onder contract te nemen, maar ze zeggen er wel bij dat ze heel blij zijn met hun huidige coureurs Bruno Junqueira en Sebastien Bourdais. Het team gaat nu op zoek naar extra fondsen om Cristiano da Matta volgend seizoen in een derde wagen aan de races te laten deelnemen.

Toch ontkent de Braziliaan ook niet dat hij de Formule 1 definitief vaarwel zegt. Hij staat nog steeds onder contract bij de Japanners tot eind volgend seizoen, en hij geloofd dat wanneer hij het juiste materiaal krijgt hij zeker kan winnen.

Of we hem nog terug zien is nog altijd een groot vraagteken, maar ik hoop alvast dat het zal gebeuren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter