We zijn twee races ver in het seizoen, en de start is alleszinds goed verlopen. Althans voor de niet-Ferrari-supporters. Voor de roden is het in elk geval een ramp. Wereldkampioen Micha�l Schumacher heeft amper twee punten van de twintig, Rubens Barrichello doet het iets beter met 8 op 20. Gebuist dus, zou men in de school zeggen. De wereldkampioenen kijken al tegen een achterstand op van 16 punten op leider Renault, die twee zeges op rij haalden en goed op weg zijn naar de wereldtitel. Een crisis bij Ferrari, zo wordt er overal geroepen. In Maranello zelf ziet men het echter anders. Crisis? Nee toch?

Micha�l Schumacher en Ross Brawn“We weten hoe we terug moeten kijken naar Maleisi� en hoe die race te analyseren,” verteld Schumacher. “We zijn sterk genoeg om terug te komen. Ik geloof best dat we dit seizoen nog races zullen winnen. We zullen wel races winnen maar het verschil met Renault is al erg groot. Maar we hebben dit seizoen 19 races en de tweede wordt verondersteld voor ons de moeilijkste te zijn, en die zijn we net gepasseerd. Als we na vijf of zes races nog een serieuze achterstand hebben wordt het wat kritieker, maar na twee races is het nog niet hopeloos verloren.”

Wanneer men achter de nieuwe F2005 vroeg, kregen de journalisten dit te horen: “Het is duidelijk dat we die graag zouden inzetten, gezien de situatie waarin we ons nu bevinden. Maar als die nog niet klaar is, dan is die nog niet klaar. Dus daarover discussi�ren heeft geen nut. We gaan hem proberen klaar te krijgen, maar persoonlijk denk ik dat het erg krap zal worden. Ik geloof best dat het een betere wagen is.
Er is geen pret en geen frustratie, het is een resultaat zoals een ander en we moeten het gewoon accepteren. Ik denk dat de volgende race in Bahrein ons beter ligt en dat we wat beter zullen presteren, maar je kan geen wonderen verwachten. Ik denk dat we terug goed zullen zijn vanaf Imola.”

“Ik denk dat wij en onze technische medewerkers eens moeten bekijken wat er kan gedaan worden,” verteld Technisch Directeur Ross Brawn. “We moeten eens bekijken wat we kunnen doen de komende weken en maanden om ons weer vooraan te krijgen want we waren vandaag duidelijk niet goed genoeg.” Onrechtstreeks kijkt Brawn hier ongetwijfeld naar bandenleverancier Bridgestone, die volgens velen veel van hun pluimen aan het verliezen zijn.

Of de 50�Celsius en de hele hoge vochtigheidsgraad dit weekend veel schuld treft? Jean Todt gelooft dat niet echt. “Eerlijk gezegd zou het te voorbarig zijn om te stellen dat dit de ergste race van het seizoen was voor ons. Je weet wel, zelfs als we wat in slaap lagen is het goed dat we wakker geschud zijn.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter