Dat de kans re�el is dat Fernando Alonso naar Ferrari trekt in de toekomst, ontkent niemand. De Spanjaard behoort immers tot ��n van de grootste talenten die zich nu in de F1 bevinden, en Michael Schumacher zal niet voor eeuwig bij zijn Italiaanse team blijven rijden.

Alonso reeds onder contract bij Ferrari?De geruchten die nu de ronde doen, gaan echter al een stap verder. De handtekeningen onder het contract tussen Fernando Alonso en Scuderia Ferrari zouden reeds gezet zijn. Niet voor volgend seizoen, maar voor het seizoen daarop, 2007. Waarom 2007? Simpel. Michael Schumacher en Rubens Barrichello staan beiden onder contract tot en met 2006. Aan de andere kant: Schumi heeft zo stilaan wel genoeg krediet bij zijn werkgever, om te mogen kiezen wanneer hij stopt.

De kans dat Alonso naar een ander team trekt wordt echter wel verkleind door de factor Briatore. De teambaas van Renault is eveneens de manager van Alonso, en het is een publiek geheim dat Briatore een boontje heeft voor zijn Spaanse rijder. Hem laten vertrekken naar misschien wel de grootste concurrent van het team dat hij runt, zal hem wel moeilijk liggen, al legt de Italiaan zijn taak als teambaas binnenkort naast zich neer.

Als Flavio Briatore Alonso kwijtspeelt, zal hij Mark Webber waarschijnlijk in de plaats willen. Webber staat eveneens onder het management van Briatore. De Australi�r stond zelfs onder contract bij Renault, maar werd uitgeleend aan Jaguar. Zijn contract met Renault is nu net verlopen, en Mark is naar Williams vertrokken. Frank Williams zal niet graag afstand nemen van Webber. Als hij Button kan vastkrijgen, en die kans is groot, zal dat al gemakkelijker zijn, maar de Britse teambaas zou dan eerder willen opteren voor het vervangen van Nick Heidfeld.

Het zijn allemaal speculaties, maar het zijn er met een re�le kans. Jean Todt staat ook gekend als bewonderaar van Alonso. Hoe het ook zij, een bron dicht bij het management van Alonso, ontkent met klem: “Nee, dat (=een contract tekenen, red.) hebben we nog niet gedaan.”

Jean Todt gaat echter niet de ontkennende toer op: “We zullen moeten zien of hij voor ons zal rijden in de toekomst.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter