De Amerikaanse GP3-coureur Conor Daly mag deze week zijn eerste kennismaking met de Formule 1 maken. Op het Cotswold Airport in Gloucestershire zal hij een aerotest verrijden voor Force India.

De 20 jaar oude zoon van Derek Daly heeft afgelopen weekend de GP3-race in Barcelona gewonnen. Op dinsdag was hij al in de Force India-fabriek in Silverstone om een stoeltje te passen en het team te leren kennen.

En wie is Derek Daly?

Derek Daly, geboren te Dundrum, Dublin op 11 maart 1953, is een voormalig Formule 1-coureur uit Ierland. Hij reed tussen 1978 en 1982 64 Grands Prix voor de teams Hesketh Racing, Ensign, Tyrrell, March, Theodore Racing en Williams.

Daly won nooit een GP, al was hij er dicht bij in 1982. Maar hij beschadigde zijn auto in de laatste ronde, terwijl ook Didier Pironi, Alain Prost en Andrea de Cesaris uit waren gevallen.

Winnaar werd een totaal verraste Riccardo Patrese, die daarmee zijn eerste overwinning behaalde.

Zoonlief Connor was eerder actief in verschillende Noord-Amerikaanse klassen. In 2010 pakte hij met overmacht de titel in het Star Mazda-kampioenschap met zeven overwinningen, negen poles en twaalf podiumplaatsen uit vijftien races.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *