In Brazilië is commotie ontstaan naar aanleiding van een telefoontje van Toto Wolff naar Jos Verstappen.

Ik heb deze week met Jos Verstappen gebeld, zo vertelt Toto Wolff op het circuit van Interlagos. Jos is een goede vriend en we bellen elkaar regelmatig. Ik heb met Jos gesproken over het titelgevecht. Max is een fantastisch talent en is dit jaar betrokken geraakt bij enkele controversiële acties. Het zou zonde zijn als dat dit weekend weer gebeurd, ik heb daarom aan Jos gevraagd of Max zich niet met dit gevecht wil bemoeien. Ik weet dat Jos de enige is waar Max naar luistert. Het zou slecht zijn voor het titelgevecht en slecht voor de reputatie van Max. Ik heb dit alleen gezegd zodat Max dit kan realiseren. Niets meer en niets minder.

Het telefoongesprek schoot in het verkeerde keelgat van Red Bull teambaas Christian Horner: Waar bemoeit Toto zich mee. Max staat bij ons onder contract. Wij gaan gewoon racen zoals altijd, we zijn toch geen achterliggers? Zowel Verstappen als Ricciardo gaan hun best doen, en als het kan strijden met Mercedes. Ik ben wel verrast dat Wolff naar een coureur belt van een ander team. Ik ga Nico Rosberg of Lewis Hamilton toch ook niet bellen?

Verstappen over de commotie:
Er waren maar weinig vragen over het verloop van de kwalificatie. Voor mij verandert er niets. Het was gewoon een telefoontje over van alles en nog wat. Ze bellen wel vaker met elkaar. Dat moet kunnen toch? Nee, ik verspil er verder geen energie aan. Ik ben hier om te racen voor Red Bull, niet voor Mercedes. Ik zal mijn benadering zeker niet veranderen. Ik blijf gewoon mijn best doen. Voor ons vallen er ook nog WK-punten te verdienen, niet alleen voor Mercedes. Het is altijd positief als mensen over je praten of aan je denken. Dat betekent dat je in ieder geval iets goed doet. Maar ik focus me gewoon volledig op het racen. Inderdaad, zoals altijd.

Over de mogelijke regen die vandaag valt in Brazilië laat Verstappen nog het volgende weten:
Ik denk dat het mentaal misschien wel doorwerkt bij Rosberg als het daadwerkelijk gaat regenen. Bij Hamilton zeker niet. Die is daar helemaal niet mee bezig, joh. Ik ook niet. Ik stap gewoon in de auto en ga gas geven. Ik denk sowieso nooit over dat soort dingen na. Mentaal dit, mentaal dat, het zal allemaal wel. Als je teveel nadenkt kun je beter bij een psychiater op de bank gaan liggen dan achter het stuur van een raceauto gaan zitten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter