Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing tijdens de persconferentie in Austin, TX

Christian Horner dolblij met Max Verstappen

Teambaas Christian Horner van Red Bull is een blij mens, getuige de brede glimlach waarmee hij de pers te woord staat. Na de race in Brazilië zegt hij over de serieuze manier waarop Max Verstappen zijn werk deed tijdens de safetycarsessies op José Carlos Pace:

Max zocht de hele race op die kletsnatte baan steeds naar de plaats waar hij het beste kon rijden, ook als ze achter de safetycar aanreden.

Zijn manier van rijden is hem door zijn vader aangeleerd in het karten, gaat Horner verder. Het opzoeken van de buitenkant van de baan wat hij steeds deed, dan van daaruit naarbinnen snijden, het verraste de concurrentie steeds weer.

Horner zegt ook: Het mooiste was, dat hij op het circuit met die rijstijl ook echt veel meer grip vond, dat was zo fantastisch om te zien. Ook al hebben ze allemaal gekart vroeger, niemand deed het zo goed als Max, die gewoon zijn eigen competitie reed.

Verstappen heeft duidelijk zijn punt gemaakt in Formule 1 afgelopen weekend. Eerder won hij de Spaanse grand prix al, maar eigenlijk was zijn inhaalrace van vijftien ronden lang, -hij reed van plaats zestien naar de derde plek- een grotere prestatie, die dan ook vermoedelijk als eerste naar boven komt als we in de verre toekomst terugkijken op het jaar 2016.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!