De FIA publiceerde eerder deze week de Formule 1- kalender voor 2009 en merkwaardig genoeg was de Grand Prix van Canada er niet meer bij. Oorzaak is een commercieel geschil dat Bernie Ecclestone heeft doen besluiten om de race in Montreal van de kalender te schrappen.

Het is duidelijk dat Montreal terug op de kalender wil, ook de teambazen hebben al hun onvrede uitgesproken over het schrappen van circuit Gilles Villeneuve. De Canadese overheid wil nu zo snel mogelijk met de Formule 1- baas om de tafel gaan zitten om te kijken of er volgend jaar toch een Canadese Grand Prix kan plaatsvinden.

Terwijl Ecclestone deze week aan de Canadese media liet weten dat het om een technisch probleem in het contract zou gaan, verklaarde het hoofd van de organisatie, Paul Wilson dat de organisatie de hoge kosten niet meer kon betalen. Grote Grand Prix-organisatoren zoals die in China en Abu Dhabi zouden bereid zijn om veel meer geld neer te tellen, waardoor de prijs voor Montreal ook de hoogte inging. Maar die bleek te hoog voor de organisatoren in Canada.

Het is nu aan de Canadese regering om de Grand Prix te redden. Deze zou al aangegeven hebben interesse te hebben in een reddingsplan voor Montreal, maar het is duidelijk dat er dan diep in de buidel zal moeten getast worden.

Gerald Tremblay, de burgemeester van Montreal zei: We willen een deal maken met Ecclestone. We moeten wel, want als we niets doen is het voorbij.