Jenson Button vind het beschamend dat hij door de lezers van het Engelse magazine Autosport tot internationaal coureur van het jaar is gekozen. De International Racing Driver of the Year Award werd aan hem gegeven en niet, zoals het verwacht werd, aan Micha�l Schumacher. Button won geen enkele race, Schumacher won er 13 van de 18 en brak meerdere records. “Ik vind het wat beschamend om deze award te krijgen, terwijl Micha�l zoveel races heeft gewonnen en ons gewoon weggeveegd heeft in het kampioenschap,”

zegt de jonge Brit. Ook in 2003 ontging de award de Duitser, toen vonden de lezers Juan Pablo Montoya de beste.

Maar klagen kan de Duitser niet. Een zevende titel, een record aantal overwinningen, en vorige week verkoos de krant Indianapolis Star hem tot Driver of the Year, voor tal van coureurs uit de Indy Racing League (IRL), Champ Car en NASCAR.

Verder werd door Autosport Sebastien Loeb tot rallycoureur van �t jaar gekozen, Citro�n won de award van beste rallywagen. AJ Allmendinger won de Rookie of the Year Award in de CART-serie en Paul di Rista (18 jaar oud) won de McLaren Young Driver of the Year Award.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter