Dat het dit jaar goed gaat met B.A.R.-Honda heeft iedereen al wel opgemerkt. Het team boekte vooruitgang, en dat was duidelijk zichtbaar tegenover de stilstaande Williams en McLaren. Het doel van B.A.R. was om de wereldtitel binnen te halen ten laatste in 2006. Jenson Button, de Engelse coureur van het team, gelooft dat het zelfs al volgend seizoen kan.

Button zou het fantastisch vinden om voor eigen publiek, binnen vier weken op Silverstone, zijn eerste race te winnen. De 24-jarige coureur heeft momenteel vijf podiums in zeven races behaald, maar toch

“is het nog steeds wachten op die eerste zege,” bekend hij. “Het zou erg leuk zijn om overal te winnen, maar op Silverstone zou het net dat ietsje meer geven. Het zou fantastisch zijn om daar zelfs maar het podium te halen.”

Over de geruchten dat hij naar Williams-BMW zou terugkeren (Button debuteerde in 2000 in die wagen) zegt hij:

“Ik zal voor de titel in 2005 strijden met een BAR-Honda. Dat is mijn persoonlijk doel, en ik geloof dat we dat ook kunnen halen.”

Intussen maakte het Brits-Amerikaanse team ook nog bekend dat de vrijdagse testcoureur Anthony Davidson geen Grand Prix’ zal racen voor het team. Teambaas David Richards zei dat

“��n Engelsman in het raceteam is genoeg.
Ik sluit het niet uit, maar enkel uit pure commerci�le termen wil ik geen twee Britse coureurs in hetzelfde team. Ik onderschat daarbij echter niet zijn kwaliteiten en talenten als coureur.”

Richards ontkende ook meteen dat hij omwille van de nationaliteit de Japanner Takuma Sato heeft laten tekenen. Hij vermeldde wel even dat hij het wel meer ziet zitten om een Amerikaanse coureur in dienst te nemen als voltijdse Grand Prix-coureur.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter