Na enkele zware maanden zorgde Button tijdens de kwalificatie voor een lichtpunt voor zijn team BAR. Geheel onverwacht mengde hij zich in de strijd om de pole-position en uiteindelijk kwam hij zelfs als winnaar uit de strijd. Volgens de Brit kon dit team wel even gebruiken.

”  Het is overbodig om te zeggen dat we een zware tijd achter de rug hebben. We hebben hard gewerkt om weer terug te komen, al moet ik eerlijk toegeven dat ik dit echt niet had verwacht. “  verteld een zeer tevreden Button op de persconferentie.

Het circuit werd de nacht voor de kwalificatie in allerijl aangepast omdat er zich problemen voordeden met de nieuwe asfaltlaag. Op vrijdag werd er nog met steen en been over geklaagd omdat de plekken sneldrogend beton erg glad zouden zijn.

Volgens de pole-sitter viel het allemaal wel mee:  ” Het was een beetje slibberig, zelf denk ik dat dit door de wind kwam en niet vanwege de baanomstandigheden. Gelukkig was mijn auto echt perfect en wat dit betreft maak ik me geen zorgen voor de race. De andere teams zijn eveneens sterk, daarom is mijn eerste doel morgen om tijdens de eerste ronde het veld aan te voeren. Daarna zien we wel wat me te wachten staat.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!