En Grosjean blijft voorlopig het gesprek van de dag.

Nadat de “alwetende autosportadviseur”, onze ‘vriend‘ Helmut Marko, aan iedereen die het [niet] wilde horen liet weten dat Grosjean nogmaals moest worden bestraft, zijn er gelukkig ook mensen die een ander invalshoek hanteren.

Martin Brundle wijt de recentste ‘klappert’ van Grosjean aan onoplettendheid: Mark was inderdaad redelijk traag in bocht twee, maar hij hield het tempo aan van de twee auto’s die voor hem reden. Grosjeans volledige aandacht ging overduidelijk naar ervoor te zorgen dat de Sauber hem niet kon passeren en vergat daardoor de auto voor hem., zo verduidelijk de Brit de situatie.

Zulke dingen gebeuren niet door toeval. Hij oordeelt duidelijk verkeerd in nek-aan-nekgevechten. Ik weet niet wat hij eraan kan doen, omdat het dan zo erg op instinct aankomt. Je kan niet bewust beslissingen gaan nemen. Wanneer je je daar zorgen om gaat maken is het alleen maar waarschijnlijker dat er iets misgaat., aldus de oud-coureur van oa. McLaren.

Johnny Herbert denkt dat Grosjean er baat bij kan hebben om een gesprek met zijn medecoureurs aan te gaan: Ik denk niet dat hij echt iets aan de crashes kan doen ‘omdat hij het steeds opnieuw zou doen‘. Wat mij wel verbaast en irriteert, is dat de incidenten steeds bij de FIA op hun bordje terecht komen en dat zij het mogen beslissen. Wat mij betreft zouden de coureurs in de GPDA [soort vakbond van F1-coureurs, FR] met hem om tafel moeten zitten en hem het vuur flink aan de schenen leggen.

Het is de vraag of dat echt gaat helpen. Vaak kan de Fransman er niets aan doen. Bijvoorbeeld kreeg Romain in Monaco een beuk van Alonso, waarna er te weinig ruimte overbleef voor Grosjean en Schumacher die het buitenom de jonge Fransman wilde proberen.

We houden de discussie in de gaten, want het lijkt er nu op dat Romain Grosjean wordt ‘opgezocht’…