Hisao Suganuma, technisch manager van Bridgestone, is blij met de vooruitgang die de bandenfabrikant deze week heeft geboekt. Bridgestone testte deze week op het circuit van Barcelona, 3 van de 4 teams op het Japanse rubber waren aanwezig. Er werden door Ferrari, Jordan en Sauber een twintigtal banden getest, zowel op korte, middelmatige als lange afstanden. In totaal stuurde Bridgestone meer dan 2000 banden naar Barcelona.

“De banden die werden getest zijn niet speciaal ontworpen voor het circuit van Barcelona, omdat we vinden dat het belangrijk is om eerst een basis te vinden. Eens die gevonden is, kunnen we per circuit een band ontwikkelen. Het is natuurlijk onmogelijk om tijdens de wintertests in Europa de condities van bvb Maleisi� na te bootsen, maar we hebben toch een baantemperatuur gehad die vergelijkbaar is met die van Melbourne.”

“We hebben over de hele week heel wat data verzamelt, ik was tevreden over de tijden en we zijn er in geslaagd om de keuze te verkleinen. Sauber en Jordan hebben prima werk geleverd, waardoor we dichtbij een eindkeuze zitten. In Valencia kunnen we dan de volgende stap zetten.
De input van Michael Schumacher en Rubens Barrichello is belangrijk in ons ontwikkelingsproces dat door onze testpiloten gestart werd. Het moet worden gezegd dat de manier waarop dat rijders en ons testteam momenteel samenwerken zeer nuttig is voor een bandenfabrikant.”

Volgende week zal ook Minardi voor Bridgestone testen, de bandenfabrikant kan dan met alle teams testen. Begin dit jaar verloor Bridgestone BAR aan Michelin, het is dan ook essentieel dat ze dit jaar betere prestaties laten zien dan hun Franse collega’s.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter