Ferrari’s tactiek om hun twee rijders niet tegen mekaar te laten racen vernielt volgens Flavio Briatore de sport. Volgens de Italiaan heeft de sport al meermaals langdurige momenten van dominantie overleefd, maar toen was de strijd vooraan nog spannend.

“Je had Senna en Prost die tegen elkaar streden bij McLaren. Ferrari is beter bezig, maar een goed gevecht is goed voor de sport, en dat missen we momenteel”

Verder vind Briatore dat het plan om de kwalificaties op zondag te laten doorgaan niet geschrapt moet worden. Het moet op z’n minst uitgeprobeerd worden.

“Misschien is het een ramp, maar vergeet niet dat er op de dag van de race 80.000 mensen opdagen die niets te zien krijgen.”

Net daarom zou het idee van een voormalig Jaguar directielid om een proef GP te houden toch eens uitgeprobeerd moeten worden. Want de constante regelwijzigingen die telkens een ramp blijken te zijn vernielen, als je het mij vraagt, ook de sport…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter