Flavio Briatore is boos. De gewezen teambaas en manager van Fernando Alonso én Heikki Kovalainen [!] vond het eerste optreden van Kovalainen voor Lotus ronduit teleurstellend en was van mening dat de Britse renstal de Fin niet aan had moeten trekken als vervanger van Kimi Raikkonen.

De Amerikaanse Grand Prix laat zien dat Lotus een slechte keuze heeft gemaakt om voor Kovalainen te kiezen., aldus Briatore.

Kovalainen, die enkele jaren geleden nog gemanaged werd door Briatore, trekt zich echter niets aan van het commentaar van de Italiaan. Ik heb geen problemen met Flavio en wil geen ruzie met hem. Hij heeft gezegd wat hij wilde zeggen en als een Italiaan zijnde vond hij natuurlijk dat Valsecchi had moeten rijden. Ik snap dat wel., aldus Kovalainen die het commentaar van Flavio op ‘nationalisme’ schuift.

Echter moeten we bedenken dat Heikki op het hobbelige circuit van Interlagos slechts één positie beter finishte vergeleken met Austin, P14. Dus om het ons even af te vragen; Zou Valsecchi het echt zoveel slechter hebben gedaan?

Doordat de GP2-kampioen nooit een eerlijke kans kreeg, blijft het bij speculeren, helaas…