Renault-teambaas Flavio Briatore ligt er niet wakker van dat zijn renstal in twee van de zeven races verslagen is dit seizoen. De Italiaan denkt zelfs dat dit beter is, omdat de Formule 1-fans zich anders tegen het Franse team keren.

” We zijn dit seizoen twee keer verslagen en zo is dit nu ��nmaal. Je kan niet altijd winnen en bovendien is het veel belangrijker om gewoon constante prestaties neer te zetten. Indien we dit jaar al zeven keer hadden gewonnen, waren we nu waarschijnlijk net zo onpopulair als Ferrari.  “  vertelt de flamboyante teambaas.

Terwijl het gevecht om de wereldtitel lijkt uit te draaien op een tweestrijd tussen Fernando Alonso en Kimi Raikkonen, vallen de prestaties van Ferrari enorm tegen. Briatore is erg verrast door het slechte presteren van de Scuderia.

” Dit had ik toch niet verwacht, in al mijn voorspellingen had ik Ferrari veel competitiever ingeschat.  “ Het goede presteren van McLaren vindt hij zeker niet verrassend: ” Ze hebben in de voorbije winter hard gewerkt, daar plukken ze nu de vruchten van.  “

Uiteraard is de flamboyante teambaas enorm trots met de zegereeks van zijn team dit seizoen, wel vindt hij het verkeerd dat het rubber tegenwoordig een te grote invloed heeft. ” Het lijkt erop dat de banden beslissen wie er dit jaar kampioen wordt, dat is het niet, want meestal wordt dat door de coureur en de wagen beslist. Ik denk dat de F1 veel beter af zou zijn met ��n bandenleverancier.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!