Volgens het Duitse Bild zouden er plannen liggen om een gloednieuwe fabriek te bouwen voor de legendarische formatie uit Maranello. Het gebouw zou exclusief dienen voor de F1 afdeling van het merk, telt drie verdiepingen en biedt plaats aan zo’n 700 a 800 personeelsleden.

De fabriek zal toegevoegd worden aan de recent gerenoveerde windtunnel, deze gaf Ferrari al enkele jaren geen correcte data meer, zodat het Italiaanse team zelfs noodgedwongen gebruik moest maken van de windtunnel van Toyota in Keulen. Ook zal de nieuwe simulator worden toegevoegd aan de constructie, reservecoureur van Ferrari, Pedro de la Rosa is al gans het jaar bezig om de simulator van Ferrari up-to-date te brengen.

Zijn lange ervaring met simulator van McLaren moest ervoor zorgen dat Ferrari ook op dit vlak weer met zijn concurrenten mee kan.

“Die Vettel-Fabrik”

Bild meldt ook dat Ferrari deze nieuwe constructie zou willen gebruiken om huidig wereldkampioen Sebastian Vettel te lokken naar Ferrari, men noemt het zelf “die vettel-fabrik”. Doch lijkt zoiets vergezocht? Een fabriek bouwen puur om een man binnen te halen?

Helmut Marko denkt er het zijne van: Het contract van Sebastian loopt nog door, zolang wij erin slagen om hem de auto te schenken die hem competitief maakt heeft hij geen reden om op zoek te gaan naar een andere werkgever. De jongen wil gewoon winnen, en voor hem maakt het team niet uit aldus Helmut Marko in Speed Week

Vettel word al enkele jaren gelinkt aan Scuderia Ferrari, toch lijkt de Duitser nog tevreden te zijn bij Red Bull.