Terwijl het goegemeente verwacht dat Fernando Alonso zijn terugkeer naar McLaren snel zal bevestigen, doemen er meer en meer zaken op die erop duiden dat lang niet alles in kannen en kruiken is?

Eric Boullier spoort de tweevoudig wereldkampioen aan snel duidelijkheid te verschaffen en voert de druk flink op: We willen dat Fernando tussen de races in Brazilië en Abu Dhabi een beslissing neemt. Daarna moeten we over een alternatieve duo gaan nadenken., aldus de sportdirecteur van McLaren tegenover Sport Bild.

In ieder geval is het bevestigt dat er onderhandelingen gaande zijn: We voeren goede gesprekken met hem. Hij zou goed bij ons passen, en hij heeft gezegd dat hij er zin in heeft., zo onthulde de Fransman.

Maar Alonso moet oppassen dat hij niet dezelfde fout maakt als Michael Schumacher. De recordkampioen werd rechts ingehaald door Niki Lauda die een overeenkomst wist te sluiten met Lewis Hamilton, wat de Duitser geen keuze liet om voor de tweede en definitieve keer met pensioen te gaan.

Zo wist de Spaanse krant Marca te melden dat Grosjean in Austin met zijn manager een bezoekje had gebracht aan het motorhome van McLaren. De Fransman kent Eric Boullier nog uit hun tijd bij Lotus. En Boullier is nog altijd te spreken over Romain die vast niet van plan is om de financiële ‘struggle‘ van Genii af te wachten.

Of is het allemaal toneelspel? Want de geruchten/claims blijven aanhouden dat McLaren en Alonso een overeenkomst hebben, ondanks dat Alonso zich maar voor één jaar aan Woking wilde binden waar McLaren twee jaar met de Spaanse kampioen wil samenwerken. Het lijkt er dus op dat Alonso water bij de wijn heeft gedaan?

Intussen claim de veteraan van de F1-media, Roger Benoit, dat een deal al in Rusland werd beklonken. Als ‘bewijs’ voerde Benoit aan dat sponsor Santander, een Spaanse bank die Alonso al jaren steunt en hem ook naar Ferrari was gevolgd, om tafel zat met hoge piefen van McLaren.

En er zou een foto gemaakt zijn door Marca, waarop een Alonso te zien is die wel erg geïnteresseerd was in de MP4-29 van Button.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!