De Nederlandse miljonair en schoonvader van Giedo van der Garde, Marcel Boekhoorn, is gepolst om te investeren in het team van Lotus Renault. Volgens de Telegraaf zou Boekhoorn gepolst zijn door David Richards, eigenaar van Aston Martin.

Lotus Renault is momenteel in handen van Genii Capital van de zakenpartners Gérard Lopez en Eric Lux. Genii Capital zou financiele problemen hebben en voor Lotus Renault nieuw kapitaal aan moeten trekken. Genii Capital zou hiervoor David Richards benaderd hebben, Richards had al diverse malen eerder Formule 1 – plannen. Een mogelijke participatie van Marcel Boekhoorn in Lotus Renault zou de kans op een mogelijke Formule 1- debuut van Giedo van der Garde vergroten. Van der Garde wordt al enkele jaren financieel bijgestaan door Boekhoorn, begin dit jaar probeerde het tweetal via Virgin F1 in de Formule 1 komen, Virgin koos uiteindelijk voor Jerome D’Ambrosio. Met het oog op Van der Garde zou een aandeel in Lotus Renault ook voor Boekhoorn interessant zijn.

Van der Garde zag juist dit weekend Romain Grosjean de GP2-titel pakken op Spa-Francorchamps, Van der Garde staat nog wel in het kampioenschap. Overigens is het frappant dat juist ook Romain Grosjean nadrukkelijk met Lotus Renault in verband wordt gebracht.

By peter