BMW levert momenteel, zoals iedereen weet, motoren aan Williams. Deze motoren getuigen van kracht, enkele seizoenen geleden werd zelfs gezegd dat ze de allerkrachtigste waren. In het kader van een goedkopere F1, willen de Baierische Motorwerke nu ook krachtbronnen leveren aan andere teams, vanaf 2006.

E�n van de kandidaten zou Sauber worden, momenteel met een Ferrari achterin. Deze Ferrari gaat natuurlijk steevast gepaard met een groot prijskaartje, en dat wil BMW anders doen, net zoals Mercedes motoren aanbood voor 10 miljoen euro. F1-live.com zou bevestiging gekregen hebben van BMW, dat zij praten met verscheidene teams, en dat Sauber er daar ��n van is. Een definitieve beslissing is echter nog niet gevallen.

Ook Peter Sauber had wat te zeggen: “Ons huidig tweejarig motorencontract met Ferrari zal aflopen op het einde van 2005, het negende jaar van samenwerking. Het partnerschap tussen Sauber Petronas en Ferrari is en was uitstekend.”

“Er zullen echter compleet nieuwe motorreglementen komen, inclusief het gebruik van goedkopere onderdelen, vanaf 2006. Als gevolg daarvan, zouden er verschillende kansen kunnen zijn voor ons team. Ik zal bij de start van dit seizoen beginnen alle potenti�le mogelijkheden te evalueren, Ferrari inclusief natuurlijk. Het spreekt voor zich dat ik Jean Todt heb ge�nformeerd.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *