De Duitse renstal BMW Sauber maakt vanaf volgend seizoen niet langer deel uit van het Formule 1 circus. Het team kondigde dit op Woensdag aan.

Dit was natuurlijk een moeilijke beslissing voor ons, zei Norbert Reithofer, directeur van het bestuur bij BMW. De bedoeling is dat de autofabrikant het geld dat normaal besteed zou worden aan de Formule 1, nu zal investeren in andere auto-gerelateerde technieken.

De grote baas bij BMW Motorsport, Mario Theissen, reageerde teleurgesteld maar begripvol: Natuurlijk waren wij, de werknemers graag verder gegaan met deze ambitieuze campagne en wilden we laten zien dat dit seizoen slechts een drempel was na drie succesvolle jaren. Maar ik kan de beslissing begrijpen vanuit bedrijfs-oogpunt. We zullen ons nu volledig concentreren op de overgebleven races, onze vechtlust laten zien en een goed resultaat neerzetten wanneer we afscheid nemen van de Formule 1.

BMW Sauber werd in 2006 toegevoegd aan het Formule 1 veld en werd dat jaar vijfde in het constucteurs-kampioenschap. In 2007 werd BMW zelfs tweede, het jaar daarop derde. Er werd ook een overwinning behaald: De Pool Robert Kubica pakte vorig jaar de zege in Canada. Hij en de Duitser Nick Heidfeld zullen nu op zoek moeten naar een ander team.

Wel bestaat er een mogelijkheid dat de licentie van BMW Sauber zal worden overgenomen door een nieuw op te richten team. Of dit ook zal gebeuren is op dit moment nog onduidelijk.