Het is Max Verstappen niet gelukt om de ongeautoriseerde biografie “Max” uit de winkel te laten halen. Volgens het management van Verstappen zijn in de biografie, die geschreven is door André Hoogeboom, foto’s gebruikt waarvoor Verstappen geen toestemming heeft gegeven.

Volgens het management van Verstappen is het portretrecht van de coureur €175.000 tot €250.000 waard. De rechter heeft de eis afgewezen omdat de uitgever van de biografie “Max” Karakter Uitgevers voor de foto’s heeft betaald. De foto’s zijn aangekocht van het ANP. Alle foto’s zijn ook al eerder in andere media verschenen. Karakter Uitgevers deed Verstappen nog een voorstel van 10% van de bruto inkomsten van het boek ter compensatie.

Nu de rechter de eis heeft afgewezen moet het management van Verstappen alle proceskosten van Karakter Uitgevers betalen.

Later deze maand komt Karakter Uitgevers met een herziene, geactualiseerde versie van de biografie van “Max”.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.