Kamui Kobayashi is verbaasd dat Jules Bianchi niet gestrafd is tijdens de Grand-Prix van Monaco. Bianchi passeerde Kobayashi halverwege de race, de inhaalactie was verre van “clean”. Tot drie maal toe maakte de Marussia-bolide van de Fransman contact met de Caterham van Kobayashi.

Bianchi werd uiteindelijk 9e en scoorde daarmee de eerste punten voor Marussia. Dit is een zware slag voor Caterham (dat mogelijk te staat red.) dat in haar bestaan nog geen punten scoorde.

De bolide van Kobayashi liep hierbij schade op en kon vervolgens geen competitieve rondetijden meer rijden.
Ik weet zeker dat ik punten had gescoord als Bianchi niet tegen me aan gereden was, aldus Kobayashi. Na het incident was er eigenlijk niet meer met de auto te rijden. De impact zorgde voor veel schade aan de vloer en de side-pod.

Ik heb de finish nog wel gehaald maar Bianchi en mijn teamgenoot Ericcson kon ik niet meer bijbenen. ik snap niet dat Bianchi niet gestraft is. Het is teleurstellend voor het team. Onze strategie en pitstops waren goed. We moeten niet bij de pakken neer gaan zitten. In Canada moet we er weer staan en maximaal pushen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter