Liberty Media wil graag een Grand Prix in Miami en dat lijkt er te komen.

Het bestuur van de Amerikaanse badplaats heeft het voorstel positief ontvangen. Nu de plannen goedgekeurd zijn kan de organisatie aan de slag met het beklinken van een deal met Liberty Media. Mocht het tot een overeenkomst komen dan zal Miami zich voor een periode van minimaal tien jaar verbinden aan de Formule 1.

Een echte verrassing is dit nieuws niet, want al langer ging het gerucht dat er containers vol met benodigdheden van de organisator van de race in Bakoe werd overgenomen en verkocht aan Miami.

Overigens is de uitbreidingshonger van Liberty Media nog niet gestild, daar de Amerikanen nog meer Formule 1-races willen organiseren in de Verenigde Staten van Amerika.

Chase Carey: We hebben een aantal steden op onze radar naast Miami. Dat zijn New York en Las Vegas. De fans kunnen gerust slapen want dit gaat zeker niet ten koste van circuit in Europa. Formule 1 heeft zijn wortels in Europa en dat zal altijd zo blijven., aldus de opvolger van Bernie Ecclestone tegenover het Amerikaanse RTL.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!