Twee keer de snelste man op vrijdag maar ook een crash in de tweede vrije training, dessealniettemin is Max Verstappen tevreden.

Verstappen: Om eerlijk te zijn, was het echt raar. Ik verremde me en ik probeerde nog steeds de bocht te halen. Daarna dacht ik, ‘ik speel op safe en neem de uitloopstrook’. Toen ineens verloor ik de achterkant en ging ik zijwaarts de muur in. Er is schade, maar we hebben genoeg nieuwe onderdelen. Gelukkig heeft het geen invloed op de race, dus alles is okay. Ik heb dit al vaker meegemaakt in mijn leven. Het is altijd het doel om nog sneller te gaan na een crash.

We hebben een positieve stap gemaakt hier. De voorbereiding op de race was goed en ook hadden we een kleine motor-update, wat altijd erg handig is op de lange rechte stukken. Het is zelfs een beetje onverwacht, omdat we niet zo veel hebben veranderd. De auto voelde vanaf de eerste ronde al goed aan. Dat geeft veel vertrouwen en zeker op een stratencircuit helpt dat enorm. Ik heb nog niet het maximale eruit kunnen halen door de gele vlaggen en het verkeer, dus we kunnen hier best tevreden mee zijn.

Behoord een podium tot de mogelijkheden? Het is altijd even afwachten. Over het algemeen kan Mercedes in de kwalificatie het tempo nog wat opvoeren. Ook Ferrari zal zich morgen wel gaan verbeteren, dus het is aan ons om dit vast te houden. Vandaag was erg positief en we zullen morgen zien waar we staan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.