De BBC heeft Bernie Ecclestone verteld dat er problemen zijn, zo heeft de Brit verklaard. Eerder deze week kwamen de geruchten naar buiten dat de Britse omroep overweegt om na 2013 te stoppen met het uitzenden van Formule 1 vanwege drastische bezuinigingen.

De BBC heeft mij inderdaad laten weten dat er problemen zijn maar daar is het tot nu toe bij gebleven, aldus Ecclestone. Ik hoop dat zij met Formule 1 door willen gaan want het is een groot succes en ik ga er mijn best voor doen om dat zo te houden.

Als de rechten op de Britse markt vrijkomen is de commerciele omroep ITV volgens The Daily Mail geinteresseerd. De Britse omroep heeft van 1997 tot 2008 reeds eerder Grands Prix uitgezonden.

Maar er zijn meerdere kapers op de kust. Algemeen wordt aangenomen dat Rupert Murdoch de sport graag achter de decoders van zijn betaalzender Sky ziet belanden. Iets dat door vele fans wereldwijd gevreesd wordt.

Ecclestone lijkt overigens duidelijk: Formule 1 moet voor iedereen te zien zijn. Dat is 100% zeker.

Overigens wordt er in de wandelgangen gefluisterd dat de BBC openlijk zijn twijfels uitspreekt om zo de prijs van de nieuwe uitzendrechten enigzins te drukken.