Na zijn pyrrusoverwinning van gisteren was het hoogst tijd voor Bernie Ecclestone om de media-aandacht in een andere richting te duwen. De Brit hoeft volgens het Britse gerecht geen schadevergoeding uit te betalen aan Constatin Medien, toch was de rechter neit mals voor de F1 supremo want hij zou een ‘corrupt arrangement’ zijn aangegaan en volgens het gerecht is hij een ‘onbetrouwbare getuige’, wat kortweg neerkomt op een verbloemend term voor leugenaar.

Toch slaagt Bernie niet in zijn opzet want in een interview met CNN verklaart hij achter het homofobe beleid te staan van de Russische regering geleidt door Vladimir Poetin. De man meent zoals gewoonlijk te weten wat iedereen op deze planeet denkt. Uiteraard regent het kritiek op de sociale media, de uitspraken van Bernie winden er immer geen doekjes om.

Ecclestone: Poetin zegt niet dat hij tegen homoseksualiteit is, hij wil gewoon niet dat zulke dingen tentoongesteld worden aan een publiek dat nog minderjarig is, men interpreteert hem helemaal verkeerd. Ik ben het helemaal eens met dat gedachtegoed en ik ben er zeker van dat bij een wereldwijd referendum 90% van de bevolking akkoord zal gaan., aldus Ecclestone die ook grote bewondering heeft voor Poetin: Ik heb grote bewondering voor zijn moed om te zeggen wat hij denkt, er zullen altijd een paar mensen over vallen maar dat is nu eenmaal de wereld waarin wij leven. Zo ziet hij nu eenmaal de wereld en ik vind dat hij gelijk heeft.

Het is niet de eerste keer dat Bernie zich laat verleiden voor politiek uitspraken, nochtans voert Bernie het beleid dat de Formule 1 zich niet politiek mag opstellen. Enkele jaren gelden maakte hij duidelijk geen voorstander te zijn van democratie en verbloemde hij al de misdaden van Adolf Hitler.

Het is moeilijk te zeggen of dit de laatste stuiptrekkingen zijn van een vis op het droge maar we kunnen ons toch wel vragen stellen bij de positie van Ecclestone. De eigenaar van de Formule 1, CVC capital zal immers op de hoogte zijn de uitspraken van het Britse gerecht en deze zijn duidelijk genoeg. Het kan best zijn dat zij nu al actie tegen hun commerciële baas wensen te nemen maar ze kunnen naar mijn mening best wachten tot de uitspraak van het Duitse gerecht in April want die uitspraak zal waarschijnlijk nog meer in detail treden

Hoe het ook zal aflopen, ongeschonden komt Bernie niet uit deze saga, zoveel is duidelijk…

Bron media: Yahoo