Bernie Ecclestone heeft weer wat te vertellen. Ditmaal is Michael Schumacher onderwerp van gesprek.

Bernie denkt namelijk dat de nieuwbakken F1 liefhebbers Schumacher niet zullen onthouden door zijn zeven wereldtitels die de Duitser eerder behaalde, maar wel door zijn recente strubbelingen met de Mercedes. Ik had liever gezien dat Schumacher stopte als zevenvoudig wereldkampioen enkele jaren terug, aldus de grote baas van de Formule 1.

Nieuwe kijkers van de Formule 1 zullen Michael nu niet herinneren zo als hij echt was. Zij zien niet de held die hij was, maar de man die faalt. Het belangrijkste is denk ik weten wanneer je moet stoppen en het werk aan anderen over te laten. Dat is echter lastig om te beslissen, vertelt Bernie.

Wanneer ik aanvoel dat ik niet genoeg meer kan brengen dan zal ik zeker afscheid nemen, voegt Bernie toe. Ondanks dat de terugkeer van Schumacher niet werd wat velen er van verwachtten blijft de Duitser wel de meest succesvolle F1 rijder.

Schumi behaalde zeven wereldtitels, 91 overwinningen, 64 podiumplekken, 68 pole positions en sleepte in totaal 1566 punten binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.