Stewards moeten straffen consequenter uitdelen, aldus FIA-baas Jean Todt.

De oud Ferrari-baas raadt de stewards aan om te spreken met collega’s, teams en coureurs om hun beslissingen beter en consequenter te maken. Stewards hebben tegenwoordig de beschikking over de beste elektronische apparatuur om situaties te analyseren. Desalniettemin hebben ze een zware job. Ik ben tevreden, maar het kan altijd beter., zegt Todt.

Daarnaast krijgen de stewards iedere keer de papieren van de vorige stewards over de genomen beslissingen tijdens de afgelopen race. Ook dat moet volgens Todt bijdragen aan de constantheid om straffen eenduidig uit te delen. Maar lijkt nu het grootste probleem te zijn. Het lijkt onmogelijk om verschillende individuen, in samenwerking, eenduidig te beslissen over incidenten. De rol van de scheidsrechter in het prof-voetbal is een goede vergelijking.

Wat de ene ‘scheids’ toestaat, zal de andere hard bestraffen. Eenduidigheid is daarin een utopie. Eenduidigheid is voor mij cruciaal., zo houdt Todt vol.

In 2012 ontvingen 22 van de 25 coureurs gezamenlijk 60 straffen. Pastor Maldonado was koploper met tien straffen. Timo Glock, Fernando Alonso en Jérôme D’Ambrosio [die alleen op Monza reed als vervanger van de geschorste Grosjean] waren de braafste coureurs van 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.