Enkele jaren geleden klaagden de teams omdat er volgens hen teveel races waren, en nu gooit Bernie Ecclestone nog wat olie op het vuur. De F1 baas ziet het eigenlijk wel zitten om 20 races op de kalender te zetten.

Korea, India, Turkije, allemaal willen ze een F1 race binnen halen. Maar de kalender zal niet verder worden uitgebreid dan 20. Er zullen Europese races moeten sneuvelen. Volgens de F1 baas zal de Europese economie niet meekunnen met de anderen.

“We kunnen gemakkelijk naar de 20, al wat we moeten doen is het aantal priv� testdagen verminderen van 40 naar 30, en we kunnen er 2 meer bijzetten.”

“Geloof me vrij, in de volgende tien jaar zal Europa op economisch vlak stilletjes aan wegzakken naar een derde wereld niveau.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter