De commerciële baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone vindt de nieuwe motoren maar niets, dit wisten we al maar na Jerez lijkt de kleine grote baas van de F1 nog meer gepikeerd over de V6 Turbo’s, hij lijkt zelfs bang te zijn dat de nieuwe formule mensen zal wegjagen.

Bernie:Ik denk nog steeds dat de Formule 1-auto’s van vorig jaar goed genoeg waren. Ik snap ook niet waarom dat veranderd moest worden. De FIA en de teams stonden op de invoering van deze nieuwe motoren, om zo brandstof te besparen. Als ze op die manier willen racen moeten ze naar Le Mans gaan.

Het hele idee van de nieuwe motoren is totaal absurd, vervolgt Ecclestone verder. Mensen willen lawaai, iets speciaals, daarvoor komen de mensen naar de circuits. En nu hebben we stille motoren en bijna niemand die een fatsoenlijk aantal rondjes achter elkaar kan rijden. Ik hoop niet dat we publiek verliezen op deze manier.

Desondanks ziet Ecclestone toch nog een positief puntje: Het goede is dat door al die veranderingen het seizoen behoorlijk interessant en onvoorspelbaar kan worden. Dat is het leuke eraan.

Uw berichtgever vindt het maar frapant dat Bernie nu ineens de fans betrekt terwijl hij zelf het onpopulaire dubbele punten systeem voor de laatste race heeft ingevoerd.

Bron citaten Bernie: Formule1.nl