De meeste van de huidige F1-teams zullen niet voor de gestelde deadline van 29 mei ingeschreven zijn voor 2010. Dat is de logische verwachting van Bernie Ecclestone. Toyota, Ferrari, Renault en beide Red Bull teams hebben allen gedreigd op te stappen als de FIA zijn budget limiet van 40 miljoen pond daadwerkelijk gaat invoeren.

Ecclestone denkt dat er geen snelle oplossing mogelijk is. We moeten afwachten, maar de meeste teams zullen wachten met inschrijven, aldus F1’s bezorgde commerciele baas. Ferrari verloor een rechtzaak om de regelwijzigingen te blokkeren. Ecclestone: Ik wil niet dat Ferrari de sport verlaat. Niemand wil dat. Maar ik maak me wel zorgen.

De teams zijn bezorgd omdat zij denken dat de nieuwe regels de sport devalueren, net als de nieuwe teams die het aantrekt. Ik denk dat wij ons niet in gaan schrijven zolang er geen duidelijkheid is over de regels, aldus Toyota baas John Howett. We willen garanties voor de komende 3 jaar. Een duidelijke en heldere visie waarin wij ons kunnen vinden. Dat is nu zeker niet zo.

Eerder liepen gesprekken tussen FIA president Max Mosley en de teams op niets uit. Vandaag bespreken de in FOTA verenigde teams, de ontstane situatie in Monaco.

By peter