Bernie Ecclestone heeft de onderhandelingen om Silverstone op de kalender voor volgend seizoen te krijgen be�indigd. Volgens de Brit was de duur van het contract met de BRDC (de eigenaars van Silverstone, red) het struikelblok.

“We hebben de onderhandelingen gestopt. Er zal zo goed als zeker geen Britse Grote Prijs zijn in 2005. “

BRDC voorzitter Jackie Stewart liet weten teleurgesteld te zijn door die uitspraak, maar blijft in een uitkomst geloven. De BRDC wil een tweejarig contract, met optie op verlenging van 5 jaar, terwijl Ecclestone blijft bij zijn voorstel: een ��njarig contract met een optie op verlenging van 6 jaar.

“We konden geen gemeenschappelijk standpunt bereiken over de duur van de overeenkomst noch over het financi�le aspect van de zaak,”

vertelde Ecclestone aan The Daily Express.

Jackie Stewart repliceerde op BBC Radio 4:

“Bernie Ecclestone beloofde aan Richard Caborn een tweejarig contract, zodat wij de mogelijkheid zouden krijgen om aanpassingen uit te voeren. Uit zijn reactie blijkt dus dat hij zijn woord niet nakomt, wat zeer ongebruikelijk is.”

Hij voegde eraan toe dat bij het voorstel van Ecclestone een jaarlijkse gecumuleerde intrest van 10% bijkwam, wat de prijs na 7 jaar zou verdubbelen.

“Dat is iets wat we ons niet kunnen veroorloven, “

reageerde Stewart.

Op de voorlopige kalender kreeg Silverstone 3 juli toegewezen, maar vooraleer die datum bevestigd wordt moet de commerci�le kant van de zaak geregeld worden. De FIA geeft op 10 december de defenitieve kalender voor volgend seizoen vrij.

Silverstone is niet het enige circuit met contract problemen, ook Magny Cours (Frankrijk) San Marino moeten nog de laatste puntjes van hun contract rondkrijgen vooraleer ze op de defenitieve kalender kunnen komen.

Het Concorde akkoord voorziet slechts 17 Grote Prijzen per jaar. Op de voorlopige kalender staan echter 19 races. Als die alle 19 doorgaan, zal Ecclestone de teams een flinke duit mogen uitbetalen, net zoals hij dat dit seizoen ook moest doen voor een 18e race.

“Hoe graag ik ook een Britse Grote Prijs wil hebben, ik heb al m��r dan genoeg gedaan. M��r dan voor elke andere race die ik ook wil zien doorgaan. Maar ik kan geen contract sluiten zonder de BRDC. Wat kan ik nog meer doen? De BRDC wil het allemaal op hun manier, maar zo gaat het leven niet. “

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter