De 73 jarige Bernie Ecclestone wil samen met meerderheid van de teams graag af van de kwalificatie met ��n wagen, maar dat was buiten het Ferrari team gerekend, zij willen echter deze vorm van kwalificatie behouden omdat het voor hen succesvol blijkt te zijn.

De Brit deed zijn beklag dan ook in het dagblad �The Guardian�:

“Ze voeren een politiek om het wereldkampioenschap te winnen, ze willen geen enkel risico nemen. Maar wat echt storend is, is hun ego�sme betreffende de aanpassingen die we willen doorvoeren om het racen meer uitdagend te maken.

De kwalificatie bijvoorbeeld is een complete ramp en Ferrari doet niets om te helpen daar ze met niets willen instemmen.
Op die manier zijn ze wel ego�stisch.”

Ecclestone neemt niet alleen Ferrari onder vuur, ook Michael Schumacher met zijn zeven wereldtitels moet er aan geloven.

De F1 paus vraagt zich dan ook af of Schumacher het succes zou gekend hebben dat hij nu heeft moest Ayrton Senna nog geleefd hebben.

 

Bernie Ecclestone:

“Begrijp me niet verkeerd, ik ben een Schumacher fan, maar zou hij zoveel kampioenschappen gewonnen hebben moest Senna nog onder ons zijn? Ik twijfel er sterk aan.

Ayrton heeft nooit de luxe gekend dat Michael heeft. Michael heeft nog nooit iemand in het team gehad die in staat was of in de positie om hem uit te dagen en hij zit zeker in het beste team dat er nu is.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter