Red Bull staat op het punt om het Jaguar team over te nemen van Ford. In de Autosport van deze week zegt Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz dat hij geen nieuw team wil opstarten, en dat de gesprekken tussen hem en Ford nog steeds aan de gang zijn.

Dit is op zijn minst een verrassing te noemen, zeker nadat Ford een eerder bod van Red Bull afsloeg. Maar de Formule 1 blijft een ongelofelijke marketing middel voor de energiedrank, zeker in de Verenigde Staten.

Als de verkoop rond is wordt Jaguar hernoemd tot “Red Bull Grand Prix” of “All American”. Het is de bedoeling dat er op zijn minst 1 Amerikaanse rijder plaats zal nemen in een wagen van het team.

De deadline voor een eventuele verkoop werd door Ford vastgelegd op 15 november, daarna is het zo goed als zeker gedaan met het team.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter