Ik heb al vaker geschreven over de mogelijkheid dat de Spaanse Formule 1-coureur Fernando Alonso zou kunnen terugkeren bij oud-werkgever Ferrari. Maar Alonso vertrok er in 2014, twee jaar eerder dan gepland, na vijf titelloze jaren.

Alonso gaf later in een interview aan dat de druk op zijn schouders te hoog werd bij het Italiaans team.

Maar is een terugkeer van Alonso zo onwaarschijnlijk? Ik vind van niet, want de kampioen van 2005 en 2006 keerde immers ook terug bij McLaren.

Dat denkt ook Bernie Ecclestone. Volgens de voormalige commerciële baas van de sport moet Ferrari Fernando Alonso opnieuw een contract geven. Alonso is een van de betere rijders op de grid. Als zo iemand beschikbaar komt, moet alles op alles zetten om hem binnen te halen., aldus Ecclestone.

En de ruzie met Ferrari? Flavio Briatore, die samen met manager Luis Garcia Abad de zakelijke aspecten van Alonso afhandelt, nuanceert; Fernando kwam altijd met iedereen goed overeen en had alleen problemen met voormalig Ferrari-teambaas Mattiacci. Alonso is een beetje zoals Senna, die nooit een probleem met een team had maar enkel nood had aan een wagen die hem in staat stelde om te winnen.

Welnu, Mattiacci werd ontslagen door topman Marchionne en vervangen door Arrivabene. Dus in principe staat niets een terugkeer van de Spanjaard in de weg.

Toch wel?

Een veto van Sebastian Vettel die na Daniel Ricciardo bij Red Bull, geen trek heeft aan concurrentie binnen een team. Maar Vettel heeft nog geen contract voor 2018 en daarna…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.