Ik was op de vrijdag naar Spa-Francorchamps getogen om de F1 in actie te zien. Enigszins ongerust, want de Waalse boeren zijn boos en hebben eerder al blokkades opgeworpen. Een verslag daarover volgt snel…

Maar ik heb buiten één persoon op klompen helemaal geen protesterende boeren gezien. Een verdienste van Bernie Ecclestone? De Belgische HLN.be berichtte dat de agrariërs met Ecclestone wilden praten.

De 84-jarige Brit liet zich verleiden tot een onderonsje met een aantal boze melkveehouders door een glaasje melk met ze te drinken in het fandorp. Ecclestone maakte het merkwaardige gebeurtenis compleet door te doen alsof hij flauwviel na een slokje melk.

Ecclestone voorkwam met zijn interventie dat de boeren, die acties voeren voor een hogere melkprijs, de toegangswegen zouden blokkeren naar het circuit van Spa-Francorchamps.

Verder wist de grote kleine baas van de Formule 1 de boeren te paaien met de opmerking dat een vermindering van de productie nodig is om uit de huidige melkcrisis te raken. Iets wat de actievoerders natuurlijk erg tevreden stemde.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!