Waals minister van economie Serge Kubla heeft vandaag bekend gemaakt dat de GP van Belgi� volgend seizoen zal plaatsvinden op 29 augustus 2004. Dit is, traditioneel voor de GP op Spa, het laatste weekend van augustus.

Ons landje heeft het verbod op tabaksreclame verzacht zodat er tijdens het weekend van de Grote Prijs wel met tabaksreclame mag gereden worden. Aangezien dat dit jaar niet het geval is, zal er binnen twee weken geen Grote Prijs gereden worden op Spa.
Maar Belgi� heeft nu dus een langetermijncontract zodat er telkens een F1-race zal zijn in ons land. Dit heeft er, samen met de komst van de races in Bahrein en China, voor gezorgd dat de Grote Prijzen van Oostenrijk en Canada volgend seizoen niet zal plaatsvinden, wat de meeste fans ook heel spijtig vinden.

Serge Kubla:

“Bernie Ecclestone zal morgen, dinsdag, zijn kalender voorstellen. Op die kalender is het weekend van 28 en 29 augustus 2004 voorbehouden aan de GP van Belgi�. We ‘heroveren’ onze plaats op kalender en de datum die we in het verleden hadden. Het contract tussen Ecclestone en het circuit van Spa duurt tot en met 2010, maar bevat een clausule in het geval dat tabaksreclame verboden wordt.”

In de hele Europese Unie gaat een ban op tabaksreclame van start in 2005, om de teams op die manier een kans te geven nieuwe sponsors te zoeken. De interesse van de tabaksproducenten neemt daarom ook af, kijk maar naar het afhaken van West bij McLaren op het einde van dit seizoen.

Als onze regering geen stommiteiten begaat, hebben we dus nog zeker ��n Grote Prijs. De tabaksban zal op 1 juli 2005 van start gaan, dus zal er normaal gezien ook geen tabaksreclame zijn in dat jaar. Het is dus bang afwachten hoe snel en hard Bernie Ecclestone de verhuis van het F1-circus naar het Oosten doorvoert…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter