Dit weekend mochten 15000 toeschouwers de openingsraces van het Belgische Formule Renault 1600-kampioenschap bewonderen. Niet alleen kwamen er veel deelnemers opdagen (18 jonge coureurs in totaal), maar ook de races bezorgden het publiek veel spektakel. Het was dan wel geen Belg die de twee races won, de Brit Yonny Weelden was iedereen tweemaal te snel af. Pierre Sevrin was de beste Belg aan de finish met tweemaal een tweede plaats.

“Hoewel ik dik anderhalf jaar Formule Renault 1600 rijdt, was het al vanaf november vorig jaar geleden dat ik nog in een bolide had gezeten. Ik heb tot vorige dinsdag moeten wachten op een telefoontje van een vriend vooraleer ik wist dat ik dit weekend kon rijden,”vertelde de 19-jarige Weelden. Pole-positie behaalde hij net niet, maar toch domineerde hij al vanaf de eerste ronden. “Door het systeem van de omgekeerde grid kon ik in de tweede race pas als zesde vertrekken. Geen gemakkelijke opdracht, en ik heb dan ook het beste uit mezelf en de wagen gehaald. De tweede race was spannend, maar het duel met Pierre Sevrin verliep uiterst sportief. Vooral omdat ik na mijn inhaalmanoeuvre tot tweemaal toe een versnelling miste waardoor hij de kloof kon dichtrijden. Gelukkig wist ik mijn wagen voor de zijne te houden. Ik hoop nu maar dat ik het nodige budget bijeen zal kunnen krijgen dankzij deze twee races, om volgend weekend mee te doen.” Het zou inderdaad een uniek zicht zijn, mocht de leider in het kampioenschap een race moeten missen door het nodige geld.

Beste Belg, Pierre Sevrin, was een tevreden man na het weekend. “Hoewel ik in de tweede race na een hele goeie start vijf ronden aan de leiding heb gereden kon ik moeilijk meer verwachten. Tijdens de tweede race gleed mijn wagen alle kanten uit en kon ik in de chicane een klein foutje niet meer vermijden. Weelden maakte daarvan gebruik om in mijn slipstream te komen en mij in de volgende bocht in te halen. Om een botsing te vermijden moest ik bijna helemaal tot stilstand komen, en omdat Weelden enkele malen een versnelling miste konden zowel ik als Keranen aansluiten. Sindsdien heb ik meer in mijn spiegels gezien dan voor mij, om de jonge Fin achter me te houden. Ik hoop dat Delahaye Racing Team door deze resultaten snel een tweede coureur vind om het seizoen mee af te maken.”

Opmerkelijk was de prestatie van Sarah Bovy. Als enig meisje kon ze best wel haar mannetje staan tussen al die heren. Niet voor niets voert ze nu het klassement aan van de Renault Starts Challenge (zie RACB Formule Renault Academy, nieuwsbericht van gisteren) en als ze zo blijft voortdoen zal ze de eerste vrouw zijn in het Renault Driver Development. Opmerkelijke prestatie, zeker omdat ze amper 15 jaar jong is.

De volgende meeting is in het weekend van 1 mei, tijdens het bezoek van de World Series by Renault aan het circuit van Zolder.

Bron: Offici�le site

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter