Rubens Barichello weet nog niet zeker of hij volgend jaar opnieuw voor Williams wil rijden. De 39-jarige Braziliaan is gefrustreerd over de ontwikkeling van de auto bij Williams.

De ontwikkeling bij Williams verloopt zeer frustrerend. We krijgen steeds nieuwe onderdelen die we nauwelijks testen en we vervolgens wel in de race gaan gebruiken. De race kun je niet gebruiken als test, daarbij ik wil geen testcoureur zijn. De situatie binnen het team is zeer onzeker en dit komt de ontwikkeling niet ten goede.

Inmiddels worden als vervangers van Barrichello Adrian Sutil en Nico Hulkenberg genoemd. De teamgenoot van Barrichello, Pastor Maldonado, is voor volgend jaar al wel zeker van zijn stoeltje.

Bij Williams stopt technisch-directeur Sam Michael aan het einde van het jaar, hij wordt vervangen door Mike Coughlan. Daarnaast gaat het team Renault motoren gebruiken in plaats van Cosworth.
We hebben verandering nodig, aldus teammanager Adam Parr. Iedereen doet zijn best binnen het team maar feit is dat we niet de resultaten halen die we willen halen. We moeten met nieuwe mensen gaan kijken wat we nu aan het doen zijn, wat we moeten doen, en wat we willen doen.

Williams staat in het constructeurskampioenschap momenteel alleen voor HRT, Virgin, en Team Lotus.

By peter