Toen Barichello zijn contract met Ferrari had getekend, wist hij voor zijn eerste seizoen bij de Scuderia te vertellen dat er geen teamorders waren en dat als hij sneller was dan Michael, dat hij dan voor de zege zou mogen gaan.

Jongensachtige hoop of door Ferrari verplichte uitspraken ?

Nu, jaren verder, weet vrijwel iedereen dat Michael Schumacher gewoon nummer ��n is bij Ferrari en dat Barichello er is om in geval van nood de taak over te nemen. Rubens komt verder h��l goed van pas voor het behalen van punten voor het constructeurs wereldkampioenschap. Daar wordt namelijk ook veel geld verdiend.

Barichello probeert altijd nog de schijn op te houden dat hij Michael Schumacher mag en kan verslaan en dat zal nodig voor zijn gevoel van eigenwaarde. Nu zou hij onlangs toch eens zijn ongenoegen hebben geuit over de de manier waarop het team met hem omgaat:

“Wanneer ik evenveel brandstof als Michael aan boord had op de N�rburgring, had ik kunnen proberen om hem in de kwalificatie te verslaan. Maar niemand lijkt dat te zien.”

Rubens verwijst hier duidelijk naar het feit dat het team Michael meestal de normale pitstopstrategie van drie stops laat uitvoeren, maar Rubens moet het met twee stops doen. Dat houdt ook in dat hij al bij de kwalificatie training met meer brandstof rijdt dan Michael en zo kun je je niet voor je teamgenoot kwalificeren, tenzij die een fout maakt.

Ik kan me ook best voorstellen dat hij uiteindelijk gefrustreerd raakt door deze voor hem uitzichtloze situatie. Ferrari realiseert zich dat ook, want Rubens rijdt rond voor een vorstelijk salaris. En daar schiet het bij mij in het verkeerde keelgat.

Je kan zeggen wat je wil van Bad Irv (Eddie Irvine) maar toen hij genoeg poen had verdiend bij Ferrari om de rest van zijn leven van de rente te kunnen leven, toen had hij in ieder geval de moed om op te stappen en het bij een minder team te proberen.

Je b�nt een eerzaam en respect afwingend mens Rubens want, in navolging van Ayrton Senna, geef jij van het begin af aan al een gedeelte van je verdiensten aan de arme kinderen van je geboorteland Brazili�. Maar houdt verder de eer aan jezelf en stap gewoon op als het je teveel wordt, voor het geld hoef je het niet te doen; w��rvoor dan w�l ?

Ik denk dat een uitspraak als deze aanduidt dat Rubens in feite al afscheid van Ferrari aan het nemen is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter