Jenson Button zette zijn snelste ronde neer, en kwam daarna in Australi� de pits binnen gereden. Ook Takuma Sato werd een paar ronden voor het einde van de Grand Prix binnengeroepen omdat het duidelijk was dat geen van beide een punt zou pakken down under. Door dit te doen kan BAR nu de twee een nieuwe motor geven.

De vraag of BAR dit zou doen bleef een week lang onbeantwoord. Geoff Willis zei eerder dat ze het waarschijnlijk niet zouden doen, terwijl de topmensen van Honda onderlijnden dat ze het wel zouden doen. Nu heeft Willis gezegd dat ze toch een nieuwe motor zullen steken. Daardoor hoopt het team competitiever voor de dag te komen dan in Australi�.

“In Melbourne zorgden onze slechte startpositie – die vooral te maken had met de ongewone omstandigheden tijdens de kwalificatie – en de combinatie met de nieuwe regels – die ervoor zorgen dat inhalen moeilijker is geworden op de baan of tijdens de pitstops – ervoor dat onze race niet geweldig was. Maar onze snelheid was duidelijk niet voldoende. We hebben goed getest in Jerez deze week waardoor we enkele factoren van de prestatie hebben kunnen bekijken. We hebben vertrouwen in onze prestatie in Maleisi�. We denken dat de we door de hogere temperatuur van het circuit meer competitief zullen zijn, en we er kijken naar uit om voordeel te halen uit onze nieuwe motoren tijdens de race.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter