Vandaag heeft het BAR Honda team zijn nieuwe wagen gelanceerd: de BAR007. Het team lichte gisteren al een tipje van de sluier en beloofde een radicaal nieuwe neus, en het stelde niet teleur. Na de presentatie mocht Jenson Button de eerste rondjes met de nieuwe wagen afleggen in Barcelona.

Volgens het team zal de wagen een nieuw tijdperk inluiden voor hen, het is een andere grote stap. Eentje die volgens Nick Fry BAR binnen 3 jaar de titel moet opleveren.

“Onze prestaties in 2004 waren zeer aangenaam, en tweedes worden in het kampioenschap was een beloning voor al de moeite en het teamwork van iedereen bij BAR Honda. Maar we zijn teleurgesteld dat we nog geen race konden winnen, dus dat is de volgende stap in ons drie jaren plan naar het kampioenschap.”

“De BAR Honda 007 is een nieuwe stap vooruit, niet enkel door zijn ontwerp en prestaties, maar ook omdat het proces om alles te ontwerpen en te bouwen goed is verlopen. Dit bevestigd dat de veranderingen die de voorbije 3 jaar zijn doorgevoerd werken en dat ze een goede basis vormen om tijdens het jaar, en jaar na jaar onze doelen te achtervolgen.”

“De BAR Honda 007 luidt ook een nieuw tijdperk in van de integratie van alle mogelijkheden van BAR en Honda nu dat Honda 45% van ons team heeft gekocht. We zijn er zeker van dat dit een winnende formule is.”

Het succes van vorig jaar was het resultaat van een dramatische vooruitgang op het gebied van ontwikkelingsstandaards, teamwork en samenwerking tussen BAR en Honda. Het zorgde ervoor dat het team zich van de vijfde naar de tweede plek kon opwerken, waardoor ze het team werden dat het meeste vooruitgang had geboekt.

De nieuwe wagen is duidelijk kleiner en blijkbaar meer uniform ontworpen. De motor is beter ge�ntegreerd en er is bespaard op gewicht ondanks alle nieuwe technische reglementen en crash test standaards.

De meest opvallende wijzigingen zijn tot stand gekomen door de nieuwe a�rodynamische regelgeving. Onder de kap is een nieuwe versnellingsbak uit carbon geplaatst. Dankzij het joint chassis programma is er ook zeer veel gewicht verdwenen.

Honda heeft een nieuwe motor geproduceerd om tegemoet te komen aan de nieuwe motorenregels. Net zoals in 2004 is het ontwerp stevig onder handen genomen waardoor hij kleiner, compacter is en een lager zwaartepunt heeft.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter