Sinds de GP van Monaco gebruikt Ferrari een nieuw systeem om hun banden warm te houden, het team gebuikt een metalen kist die de band en de velg tegelijkertijd op bedrijfstemperatuur brengt. Verschillende teams klagen daarover.

Sommige teams hebben daarover een klacht bij de FIA ingediend. De banden mogen alleen opgewarmd worden door dekens met ge�ntegreerde verwarmingselementen volgens het FIA-reglement. Het systeem van Ferrari bestaat uit een metalen kist waar het volledige wiel wordt ingestopt. Bij gewone bandenverwarmers wordt alleen het rubber op bedrijfstemperatuur gebracht, bij de nieuwe uitvinding van Ferrari, het ganse wiel. Dit zou een voordeel opleveren.

Racedirecteur en veiligheidsafgevaardigde van de FIA, Charlie Whiting op de hoogte van deze uitvinding. De kist zou hij hebben goedgekeurd omdat er niks illegaals aan is. ” Het werkt hetzelfde als een deken en komt dus overeen met het reglement.  “  Andere teams zijn het daarover niet eens en geven duidelijk aan dat men in het reglement over een deken spreekt en zeker niet over een stalen kist.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!