De GP van Bahrein wordt volgend seizoen definitief een nachtrace. Daarmee komt het aantal nachtraces in de Formule 1 op twee. Naast Bahrein is wordt ook de race in Singapore compleet in het donker verreden.

De plannen om van de race in de woestijn een nachtrace te maken lagen al langer op tafel, maar zijn nu eindelijk officieel bevestigd door de organisatie van de race. Komend jaar is het tienjarig jubileum van de Grote Prijs van Bahrein en men heeft er daarom voor gekozen de race te verplaatsen van de middag naar de avond.

De verlichting voor de race is al geplaatst op het circuit in Sakhir en zal komend weekend getest worden tijdens het World Endurance Championship. Sjeik Salman bin Isa Al-Khalifa, directeur van het circuit, laat weten dat er een grote mijlpaal is bereikt voor het Bahrein International Circuit.

Dit is by far het grootste ontwikkelingsproject dat we hebben ondernomen na de bouw van het circuit. Met deze investeringen laten we onze jarenlange betrokkenheid met de Formule 1 blijken. Er is geen betere manier om ons jubileum te vieren, aldus Al-Khalifa.