De race in Bahrein is voor Giedo van der Garde uitgelopen op een teleurstelling. De Nederlander reed de race wel uit, maar door een ongelukkige rol speelde de debutant in de Formule 1 geen rol van betekenis.

Van der Garde had een ongelukkig begin van de race. De Caterham rijder botste op de Toro Rosso van Fransman Jean-Eric Vergne. Van der Garde moest naar de pits om een nieuwe voorvleugel te halen.

De Nederlander geeft zelf uitleg over de beginfase. Bij de start won ik een paar plekken, maar nog in de eerste ronde knalde ik op Vergne. Door die botsing moest ik naar binnen en daarna liep ik achter de feiten aan. Het is jammer dat de race zo verlopen is, want met deze auto had ik wel iets meer kunnen laten zien. Na de moeizame openingsfase heb ik nog geprobeerd iets van de race te maken, maar doordat de voorkant van de auto erg stijf was had ik last van overstuur.

De McGregor-coureur reist in ieder geval vol vertrouwen af naar Barcelona. Ik hoop dat Barcelona voor mij een nieuw begin is. Het was goed om te zien dat de updates op de auto van Charles goed werkten. Ik ga in Barcelona met frisse moed weer aan de slag. De eerste vier races heb ik overleefd en ik heb ze alle vier uitgereden, zo laat Van der Garde optekenen op Facebook.