Een circuit bouwen is een dure en tijdrovende onderneming. Daar zijn ze in Bahrein inmiddels wel achter gekomen. Er zijn nu namelijk twijfels gerezen of het circuit wel op tijd af is voor de race die er op 4 april gehouden zal worden. Vooral veranderingen die op het laatste moment nog moeten worden doorgevoerd zorgen voor grote problemen.

Khalid Abdul Rahim, voorzitter van de raad van bestuur van het circuit:

“Het project mag dan misschien wel op tijd af zijn, maar je moet het circuit ook nog operationeel maken. De FIA had ons trouwens verteld dat we drie maanden zouden hebben voordat de FIA zou gaan testen of het circuit aan alle eisen voldoet. Maar ze zijn al een maand geleden begonnen, op dit moment bekijken ze de veiligheid bij eventuele crashes.”

In Bahrein moet men nu in drie weken tijd het werk doen waarvoor men normaal drie maanden nodig heeft. Ook is er bevestigd dat de bouw van het circuit al veel meer kost dan begroot. Om alles toch nog goed te laten verlopen heeft Ecclestone Grand Prix organisator Philippe Gurdjian naar Bahrein gestuurd om alles in goede banen te leiden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter