De GP van België is al jaren een grote verliespost, maar daar hebben ze in Wallonië een creatieve oplossing voor gevonden. Terwijl de meeste mensen zouden besparen op hun rekeningen willen ze in Spa flink investeren.

We werken aan een plan om de Grand Prix te laten starten tijdens de schemering, Zegt woordvoerster Avril Piqué. Het is de bedoeling dat de wagens dan de overgang naar het donker maken. De baan wordt vanzelfsprekend constant belicht.

Spa is nog één van de enige natuurlijke circuits die door de bossen lopen. Om die charme optimaal te gebruiken wil het circuit ook de bomen speciaal verlichten.

We kunnen met gekleurde spots een bepaalde sfeer oproepen. Zo kunnen we de verschillende secties van het circuit speciaal verlichten. Het mooiste circuit wordt zo nog mooier.

Dit kan ook de sponsoring ten goede komen. ING is momenteel onze naamsponsor. We kunnen bepaalde delen van het bos oranje laten opkleuren.

Via de speciale attracties en atmosfeer hoopt de Grand Prix meer bezoekers te trekken. Een bijkomend voordeel is dat de race in Europa tijdens prime-time zou plaats vinden, het circuit hoopt zo ook de best bekeken race te worden.

Momenteel gaat het nog slechts om plannen, maar Spa-Francorchamps hoopt volgend jaar de allereerste Europese avondrace te organiseren.

By peter