In een kort inteverview met Ferrari.com geeft teambaas Maurizio Arrivabene zijn visie op de huidige situatie bij de Scuderia.

Nu, ik kan zeggen dat we onze doelstellingen hebben bereikt. De SF15-T gedraagt zich zoals we hadden verwacht. Kimi, die de auto van vorig vorig jaar kent, ziet een verbetering en Sebastian, is ook blij. Maar we hebben allemaal nog onze voeten op de grond, omdat we weten dat de andere teams zijn niet slapen. Het is duidelijk dat Mercedes er staat, maar we moeten ons concentreren op onszelf. Op dit moment hebben we een ruw idee van onze positie ten opzichte van de oppositie, maar we weten dat iedereen verschillende testprogramma’s volgt. Daarom werken wij de onze af, met concentratie en discipline, die naar mijn mening de sleutel zijn tot succes. Ik heb het team hierover aangesproken en dit duidelijk gemaakt aldus de nieuwe teambaas van Ferrari.

Ook over de nieuwe regels in de paddock heeft de charismatische Italiaan een mening met een knipoog, vanaf 2015 zijn er weer minder paddock-passen te verkrijgen zijn voor de fans en dat zint hem niet. De media was daarom ook verbaasd om op de voorlaatste dag de teambaas van Ferrari samen met testcoureur Esteban Gutiérrez en enkele teamleden te zien zitten tussen de fans tegenover het pitscomplex.

Ik heb gehoord dat er in Australië verdere beperkingen zullen zijn voor de toegangskaarten voor de paddock en zo … Ik dacht dat we dan maar net zo goed konden wennen aan de tribunes! Ik vond de Spaanse fans zeer beleefd. Deze beperkingen zijn niet acceptabel: het hebben van een “exclusieve” sfeer betekent niet dat we een lege paddock moeten hebben. Golf is bijvoorbeeld een van de meest exclusieve sporten ter wereld, maar er zijn duizenden mensen die het samen met de spelers kunnen volgen!

Bron Plaatje: Ferrari.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!